نمونه رای دادگاه خانواده حضانت اطفال در تهران

1

در تعیین حفاطت اطفال، طفل مورد توجه قرار می گیرد نه عسرو حرج پدر و مادر بنابراین دادگاه به اقتضای مصلحت می تواند حضانت طفل قبل از سن هفت سالگی را به پدر واگذار کند و یا بعد از سن هفت سالگی مجددا مادر را صالح به حضانت بداند.

تاریخ رای نهایی : 19/08/1392  شماره رای نهایی: ..... 9209970

رای بدوی

در خصوص دادخواست خواهان خانم ن.ف. فرزند م. با وکالت آقای الف.گ. به طرفیت آقای ر.پ. فرزند الف. به خواسته ی صدور حکم مبنی بر حضانت فرزند مشترک به نام الف. اختصارا بدین توضیح که وکیل خواهان در دادخواست تقدیمی اظهار می دارد اینجانب به وکالت از خواهان به استحضار می رساند موکله به موجب سند نکاحیه به تاریخ 16/11/76 به عقد دائم خوانده درآمده است حاصل ازدواج یک فرزند پسر می باشد.

 

زوجین در حال حاضر جدا از یکدیگر زندگی میکنند و فرزند مشترک نزد خوانده می باشد. موکله اقدام به تقدیم دادخواست تعیین ملاقات می نماید و هفته ای یک روز تعیین می گردد و از اجرای مفاد دادنامه ملاقات خوانده ممانعت می کند. درخواست صدور حکم حضانت را خواستاریم. خوانده نیز با ارسال لایحه اظهار می دارد: اختیار این خانم دست خودش نیست و برادرهای ایشان در کارهای او اعمال دخالت می کنند و با اعمال ناشایسته و خلاف قانون و شرع عدم تمکین کرده است، دادگاه پس از بررسی مجموع اوراق و محتویات پرونده و ملاحظه کپی مصدق سند نکاحیه و همچنین ملاحظه کپی مصدق سند جعلی که مبین وجود رابطه ابوت و بنوت بین طرفین با کودک می باشد و زوجین به دلیل اختلافات جدای از یکدیگر زندگی می نمایند. لذا دادگاه به منظور رعایت مصلت طفل جهت حضانت موضوع را به واحد مشاوره و روانشناسی ارجاع می دهد و کارشناس جناب دکتر م.ه. اظهار نظر نموده با پدر و مادر و فرزند مصاحبه شده با توجه به رابطه عاطفی شدید فرزند با مادر به صلاح فرزند است نزد مادر زندگی کند و اینکه با مضی بیش از 7 سال که از سن کودک می گذرد

 

تبلیغات متنی:        حضانت فرزند در طلاق توافقی            وکیل خانواده            مشاوره حقوقی خانواده

 

مادر درخواست حضانت را نموده است که دادگاه با مدافه در قانون مدنی ملاحظه می گردد قانونگذار حضانت بیش از 7 سال فرزندان اعم از اناث ذکور را به پدر واگذار نموده است لیکن با توجه به ماده 1173 قانون مدنی و اینکه نظریه مشورتی اداره ی حقوقی تحت شماره ...4/7 – 15/11/69 اشعار دارد آنچه که در مورد حضانت اطفال باید مورد توجه قرار گیرد مصلحت خود طفلاست نه عسروحرج پدر و مادر بنابراین اگر دادگاه مصلحت بداند که طفل قبل از سنین مربوطه نزد پدر باشد و یا بعد از سنین مذکور نزد مادر باشد یعنی پدر را صالح نداند می تواند تصمیم مقتضی اتخاذ نماید و احراز صلاحیت خواهان مستندا به مواد 1168 و 1169 قانون مدنی حکم به حضانت و سرپرستی فرزند صغیر به نام الف. توسط خواهان( مادرش) صادر و اعلام می نماید. رای صادره حضوری و ظرف 20 روز پس از ابلاغ قابل تجدید نظرخواهی در دادگاه محترم تجدید نظر استان تهران می باشد. با عنایت به صدور حکم نسبت به اصل دعوی دادگاه در خصوص صدور دستور موقت با تکلیفی مواجه نمی باشد و حکم به رد دعوی صادر می گردد. رئیس شعبه 237 دادگاه عمومی خانواده تهران – ن.

رای دادگاه تجدید نظر

در خصوص تجدید نظرخواهی آقای ر.پ. به طرفیت خانم ن.ف. نسبت به دادنامه شماره ..5 و ..5 مورخ 21/2/92 اصداری از شعبه 237 دادگاه حقوقی( خانواده) تهران که به موجب آن حضانت طفل مشترک به نام الف. 12 ساله به مادر تفویض شده است نظر به اینکه حکم صادره در جهت مصلحت کامل صادر شده است. نظر به اینکه دادنامه تجدید نظر خواسته مطابق دلایل موجود در پرونده و وفق مقررات قانونی صادر گردیده است و ایراد تجدید نظرخواه در حدی نیست که موجب حصول علم به وجود اشتباه در حکم گردد لذا اعتراض نامبرده قابل انطباق با جهات مقرر در ماده 348 قانون آیین دادرسی مدنی مصوب 1379 نمی باشد در نتیجه دادگاه به استناد قسمت اخیر ماده 358 قانون مذکور ضمن رد اعتراض حکم تجدیدنظر خواسته را تایید می نماید. رای صادره قطعی است.

1

1 نظرات

hana می گوید:
شنبه 22 دی 1397

اصلا مطلبی وجود نداره !

پاسخ

نظر بدهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد